Kuva, Aino Vakkilainen

Trimmaajana ja raakaruokintaohjaajana hääräilen minä, Nina Siekkinen. Koirat ovat minulle elämätapa ja niitä onkin ollut minulla koko aikuisiän.

Tällä hetkellä meillä asuu neljä australianpaimenkoiraa. Harrastan koirieni kanssa ahkerasti mm. rally-tokoa, nose workia, näyttelyitä, mutta myös muista lajeista löytyy paljon kokemusta. 

Turkinhoito on kiinnostanut minua aina ja olenkin omien koirien lisäksi trimmaillut tuttujen koiria vuosien saatossa ahkerasti. Aussieille teen myös näyttelytrimmejä.

Olen opiskellut trimmaajan ammattitutkinnon Koulutuskeskus Salpauksessa 2023. Kuulun Suomen Eläintentrimmaajat SETRI Ry:n jäsentrimmaajiin. Kehitän osaamistani koko ajan erilaisilla trimmauskursseilla ja rotutrimmauspäivillä. 

Olen suorittanut Natural Pets Academyn järjestämän raakaruokintaohjaajan koulutuksen. Teen koirille yksilöllisiä raakaruokasuunnitelmia lähitapaamisessa tai etänä Teamsin kautta.

Tällä hetkellä opiskelen koirahierojaksi Koulutuskeskus Salpauksessa.

Olen myös reikihoitaja ja teen hoitoja eläimille sekä ihmisille. Hoitoja voi varata timmasta tai soita, laita viestiä, sähköpostia niin sovitaan aika. Hoidot tehdään lampikadun tiloissa. 

Olen Heidi Tamminen ja asustelen täällä Heinolassa. Suoritin koirahierojan ammattitutkinnon Koulutuskeskus Salpauksessa 2020. Siitä lähtien olen hieronut omien koirieni lisäksi ystävieni koiria ja kartuttanut osaamistani. Koirien kanssa olen touhunnut jonkin verran jo lapsesta lähtien, mutta kun vuoden 2006 lopulla meille tuli ensimmäinen alaskanmalamuutti niin siitä lähtien elämä on pyörinyt vahvasti rekikoirien ympäröimänä, niin omien kuin ystävienikin koirien. Tällä hetkellä kotipihasta löytyy pieni sekalainen rekikoiralauma, joka koostuu siperianhuskyistä sekä grönlanninkoirista. Valjakkourheilu on meidän lauman ykkösharrastus, mutta käymme satunnainen myös näyttelyissä, retkeilemme ja nautiskelemme yhdessä touhuamisesta monin tavoin. Koirahierojana olen rauhallinen ja määrätietoinen, mutta koiraa kuunteleva hieroja. Minulla on kokemusta rekikoirien lisäksi myös muunlaisista harrastuskoirista, kuten metsästyskoirista ja palveluskoirista. Kokemusta löytyy myös arempien koirien kanssa toimimisesta.

Minulle on tervetulleita hierontaan kaikenlaiset karvatassut, harrastustaustaan katsomatta, myös seura- ja kotikoirat.

Olen Heini Räsänen Lahdesta.

Valmistuin koirahierojaksi 12.3.2023. 

Hierojaopinnot kävin Koirakuntosalin opeissa ja nyt opiskelen vielä koirahierojan ammattitutkinnon koulutuskeksus Salpauksella.

Kotoa löytyy tällä hetkellä kaksi australianpaimenkoiraa, joiden kanssa harrastetaan aktiivisesti. Koirakokemusta löytyy paljon ihan lapsuudesta lähtien. 

Koirahieronnassa on minulle tärkeää koiralähtöisyys. Joskus esimmäiellä hoitokerralla kuluu aikaa, ennen kuin koira rauhoittuu ja antaa hierojan kunnolla käsitellä sitä. Hieronnan tavoiteena on aina rentoutunut ja hyväntuulinen koira. Koiraa ei pakoiteta väkisin kyljelleen tms. vaan se voi olla hoidon ajan esim. istumassa. Yleensä yhden-kahden hierontakerran jälkeen koira on jo rennosti hoidettavana.